Zo zorg je voor een hogere taxatie van je huis

hogere taxatie van je huis

Wil jij graag je huis laten schatten door een expert? Wanneer jij een taxatie laat uitvoeren, dan is het niet gek dat je wilt zorgen dat de taxatie zo hoog mogelijk wordt. Je wilt immers een mooie prijs ontvangen voor het verkopen van jouw huis in de toekomst. Met behulp van een aantal handige tips vergroot jij de kans op een hogere taxatie van jouw huis. Ben je benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel dit artikel verder.

Het onderhouden van de tuin

Men vergeet soms dat de omgeving rondom het huis ook bij de taxatie hoort. De staat van jouw voortuin, achtertuin, oprit of carport kan dus negatieve invloed hebben op de taxatie. Om te zorgen dat de tuin volledig tot zijn recht komt, zorg je dat je de tuin goed hebt onderhouden voordat de taxateur langskomt. Vooral de voortuin is een belangrijk punt om mee te nemen. De voortuin maakt namelijk namelijk deel uit van de eerste indruk van het huis. Zorg dat er geen onkruid zichtbaar is, dat de planten goed water hebben gekregen en dat fietsen of scooters niet direct in het zicht staan.

Een fris gevoel in huis

Een taxateur kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de constructie, maar kijkt ook naar de looks van het huis. Zorg dat jij jouw huis zo netjes mogelijk hebt opgeruimd voordat de taxateur langskomt. Probeer zoveel mogelijk onnodige spullen uit het zicht te houden en zorg ook dat er een prettige geur hangt. Ondanks dat het geen must is, kan het in sommige gevallen ook een groot verschil maken om bepaalde muren een nieuw likje verf te geven.  

De staat van het huis

De taxateur wilt graag weten of het huis goed in elkaar zit. Zitten er goede kwaliteit kozijnen in het huis? Wat is de staat van de cv-ketel? Is het huis geïsoleerd? Wij raden aan om te zorgen dat je weet wat voor materiaal er in jouw huis aanwezig is. Zo kan je direct vragen van de taxateur beantwoorden en krijg je de kans om bepaalde pluspunten extra te belichten.

De keuken en de badkamer

Zorg dat de badkamer en de keuken grondig zijn gepoetst voordat de taxateur komt. Hoe schoner en nieuwer deze twee ruimtes eruitzien, hoe beter jouw taxatie wordt. Mensen die een instapklaar huis kopen willen vaak niet direct een badkamer of keuken renovatie uitvoeren. Een schone keuken en badkamer wordt daarom erg gewaardeerd in de taxatie.