Wijnkoelkast inbouw voorzien, interessant of niet?

Keuken

Als je met het idee speelt om over te gaan tot het aanschaffen van een wijnkoelkast zal je daarbij tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor het aanschaffen van een wijnkoelkast inbouw, maar is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een vrijstaand exemplaar. Voor heel wat mensen geldt dat ze de voorkeur geven aan deze eerste optie. Dit niet in het minst omdat de wijnkoelkast dan gewoon verwerkt kan worden in de infrastructuur van bijvoorbeeld de keuken. Wil jij ook graag ontdekken wat deze keuze nu precies zo interessant maakt? Blijf dan vooral verder lezen! 

Wat is een wijnkoelkast inbouw precies? 

Zoals de naam al aangeeft is een wijnkoelkast inbouw een exemplaar welke wordt ingebouwd in de keuken. Dit betekent dat ze wordt opgenomen in de infrastructuur van de ruimte. Er is dus met andere woorden geen sprake van een echt vrijstaand exemplaar. Dit is dan ook de keuze die je moet maken. Ofwel kies je voor een inbouw exemplaar ofwel geef je de voorkeur aan een vrijstaande wijnkoelkast. Deze laatste is het interessantst wanneer je graag wil dat jouw exemplaar ook dienst kan doen als eye-catcher. Bij een inbouwexemplaar is dat uiteraard veel minder het geval. 

Op welke voordelen kan je rekenen?

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van een wijnkoelkast inbouw? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat je daarbij kan rekenen op de onderstaande voordelen:

  1. Een wijnkoelkast inbouw kan zeer eenvoudig in je keuken worden geïntegreerd;
  2. Een dergelijke wijnkoelkast is verkrijgbaar in sterk uiteenlopende uitvoeringen;
  3. Voor mensen met weinig beschikbare plaats vaak de interessantste keuze; 

Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat ook de aankoopprijs van een inbouw wijnkoelkast doorgaans een flink stuk lager is gelegen in vergelijking met een vrijstaand exemplaar. Wil jij graag kunnen genieten van al deze verschillende voordelen? Dan is de keuze voor een inbouw wijnkoelkast ook voor in jouw woning naar alle waarschijnlijkheid al snel gemaakt. 

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Ondanks het feit dat er eigenlijk geen echte nadelen verbonden zijn aan een wijnkoelkast inbouw moet het gezegd dat veel mensen in de praktijk toch de voorkeur blijken te geven aan een vrijstaand exemplaar. Dat is het gevolg van het feit dat veel mensen graag willen kunnen genieten van een mooi design exemplaar welke ook kan fungeren als eye-catcher in een interieur. In dat geval spreekt het voor zich dat de keuze voor een inbouw exemplaar net wat minder interessant zal zijn. 

Nog een nadeel verbonden aan een wijnkoelkast inbouw  heeft te maken met het feit dat je natuurlijk een zeer specifieke plaats moet voorzien om de koelkast te kunnen plaatsen. Deze plaats is lang niet overal voor handen. Heb je dus met andere woorden de infrastructuur van je keuken al vormgegeven en heb je daarbij geen rekening gehouden met het voorzien van een inbouw wijnkoelkast? In dat geval spreekt het voor zich dat je wellicht alsnog zal willen kiezen voor een vrijstaand exemplaar. Hier dien je in de praktijk uiteraard wel rekening mee te houden. 

Advies op maat nodig? Vraag het aan de specialisten van Mijn-Wijnkoelkast.