Wat mag er in een bouwafval container?

bouwafval

Ga je binnen of buiten verbouwen? Wanneer je een plan gaat maken, dan is het ook belangrijk om over de container na te denken. Een container huren zorgt er namelijk voor dat je al het afval zo kan weggooien en je er geen omkijken meer naar hebt. In dit artikel leer je wat er allemaal in de container mag. Dit zorgt ervoor dat je het project dat je voor ogen hebt nog gemakkelijker kan laten verlopen.

Materialen die in de container mogen

Het is vooral belangrijk dat je precies weet wat in de bouwafval container mag worden gegooid. Zo weet je zeker dat je de juiste kiest bij een container huren bij Paridon Containers. Het gaat om aanhangende grond, betonpuin, ferro en non-ferro metalen, glas in kleine hoeveelheden, hout, isolatiemateriaal in kleine hoeveelheden, kunststof, onbruikbare hulpmaterialen en restanten van bouwmaterialen. Je ziet dat er dus behoorlijk veel in de containers mag worden gegooid wanneer je aan de slag gaat. Ga jij verbouwen in de omgeving van Hilversum? Dan is een container huren in Hilversum een verstandige keuze. Zo kun je al het sloop- en bouwafval tijdens het verbouwen direct afvoeren.

Wat mag er niet in?

Het is belangrijk om verantwoord met afval om te gaan. Dat betekent dus ook dat het in de juiste containers moet om het op de juiste wijze te verwerken. Dit betekent ook dat jij als consument op een goede manier gebruik moet kunnen maken van de bouwafval containers. Dit is beter voor het milieu en de maatschappij. Er zijn dan ook verschillende soorten materialen die niet in de container mogen. Dit gaat vooral om schadelijke stoffen. Denk dan aan gevaarlijk chemisch afval of batterijen. Ook asbest, teerhoudend asfalt, schoorsteenpuin, dakbedekking, dakgrind en allerlei soorten vloeistoffen vallen hier natuurlijk onder. Het gaat echter ook om hele andere materialen, zoals huisvuil, worteldoek, witgoed zoals koelkasten, bruingoed, matrassen en rubber. Let hier dus altijd scherp op.

Kiezen van de juiste afvalcontainer

Het kan soms een betere optie zijn om een andere container te huren om afval in te gooien. Wanneer je veel grof huishoudelijk afval hebt bijvoorbeeld. Daar is de grofvuilcontainer voor geschikt. Zoek goed uit of de puincontainer de beste en meest voordelige optie voor jouw situatie is. Je kan dit zelf waarschijnlijk wel goed inschatten. Ook kan je de hulp van de specialist inschakelen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Het is daarbij dan ook direct slim om eens te kijken welk formaat je het best kan kiezen. Zo voorkom je allerlei onnodige problemen met de containers.