Verschillende soorten daken voor jouw droomhuis

Heb je een nieuw dak nodig of ben je zelfs een nieuw huis aan het bouwen dan kan de keuze in daken tegenwoordig nogal overweldigend zijn. Ga je voor een traditioneel design of moet jouw nieuwe huis iets hebben dat je niet snel ziet? Dan is er ook nog de vraag wat voor soort dak het wordt. Ga je voor een plat dak, schuin dak of een combinatie van. Moeten er dakramen geplaatst worden of vind je juist een goede isolatie heel erg belangrijk? 2e kunt dus 2 belangrijke aspecten onderscheiden, het visuele, voor welke stijl ga je en of goede isolatie belangrijk is.

Het huis met de perfecte hoed

Er wordt wel eens gezegd dat het dak van een huis is als de perfecte hoed op iemands hoofd. Wil je voor een strak design gaan dan zijn strakke zwarte pannen een goede optie. Woon je in het buitengebied en moet het huis passen bij haar omgeving dan is een rieten dak of zelfs een groendak van groendaktotaal een goed idee. Dit ziet natuurlijk uit en past zich goed aan aan de omgeving. Een dak met dakramen kan ook erg mooi uitzien, deze zorgen ook voor meer lichtinval in huis, ideaal als de zolder woonruimte gaat worden. Een plat dak kan ook een goede uitkomst bieden voor wie een bungalow mooi vindt uitzien.

Goede isolering van het huis begint bij het dak

Je huis goed isoleren, dat begint bij het dak. In de winter kan hier veel warmte door ontsnappen en in de zomer kan de zolderruimte sauna temperaturen bereiken. Zeker als de zolderruimte wordt omgetoverd in woonruimte of zelfs een slaapkamer is het erg belangrijk te kiezen voor een dak met goede isolatie. Een groendak van groendaktotaal is dan een goede keuze, dit ziet niet alleen aantrekkelijk uit, maar isoleert ook erg goed. ga je toch voor een pannendak dan is het belangrijk een goede tweede isolatielaag aan te brengen. Ook onder een plat dak moet er goed geïsoleerd worden, dit is uiteindelijk beter voor je portemonnee.