Het verschil tussen Normaal Beton en Beton Ciré

De meeste mensen zijn bekend met beton. Het is het grijze, hobbelige spul dat trottoirs en opritten bedekt. Maar hoe zit het met beton ciré? Wat is dat, en hoe verschilt het van gewoon beton? Blijf lezen om daar achter te komen!


Beton ciré vs gewoon beton: wat is het verschil?

Beton ciré lijkt qua uiterlijk veel op tegels. Het is glad en glanzend, en het is er in verschillende kleuren. Je kunt het zelfs in leuke patronen krijgen! Maar in tegenstelling tot tegels is beton ciré gemaakt van… je raadt het al… beton! Dus wat is het verschil tussen gewoon beton en beton ciré? Laten we dat eens nader bekijken.

Beton ciré is een slijtvaste betonstuc en wordt gemaakt door een speciaal polymeer toe te voegen aan gewone betonmix. Dit geeft het eindproduct een glanzende afwerking die lijkt op tegels of steen. Het maakt het ook waterdichter en gemakkelijker schoon te maken dan gewoon beton. En omdat het van beton is gemaakt, is het veel duurzamer dan tegels of steen. In feite wordt beton ciré vaak gebruikt in commerciële toepassingen omdat het bestand is tegen intensief gebruik zonder slijtage te vertonen.

Gewoon beton daarentegen heeft een meer matte afwerking. Het is ook poreuzer, dus kan het gemakkelijker vlekken maken. En omdat het niet zo duurzaam is als beton ciré, is het niet ideaal voor druk belopen ruimtes. Gewoon beton is echter minder duur dan zijn glanzende tegenhanger, dus als de kosten een zorg zijn, kan het voor jou de betere optie zijn.

Conclusie

Dus daar heb je het! De volgende keer dat iemand je vraagt naar het verschil tussen gewoon beton en beton ciré, zul je ze er alles over kunnen vertellen. Onthoud alleen dat als je op zoek bent naar duurzaamheid en een onderhoudsarm oppervlak, ga dan voor beton ciré. Maar als de kosten een zorg zijn, is gewoon beton prima geschikt.

Bron: Webshop voor Beton Ciré