Het gras is groener bij de buren? Niet met kunstgras in de tuin!

Vandaag een tip van mijn hand om je buren eens ernstig in verlegenheid mee te brengen. Ik besef me immers terdege dat niet ieder van mijn lezers van die groene vingers heeft als ik – en dat besef viel mooi samen met mijn ontdekking van artificieel gras. Natuurlijk had ik het al vaker op het voetbalveld gezien maar nooit eerder zag ik met eigen ogen kunstgras in de tuin. Sterker nog, het duurde erg lang eer ik doorhad dat het hier überhaupt nep gras betrof. 

Het hele jaar door een prachtig groen (of geel, of blauw, of rood) gazon

Sommig kunstgras voor in de tuin is immers niet van echt te onderscheiden. Of tja, dat is het eigenlijk wel – het is béter. Het eerste voordeel is natuurlijk het meest voor zichzelf sprekende – het gras blijft namelijk het gehele jaar door mooi groen. Hiermee behoort de uitdrukking dat het gras altijd groener bij de buren is voorgoed tot de verleden tijd. Dat is het namelijk niet, want jouw gazon blijft alle seizoenen door stralend groen. Daarnaast is er het enorme voordeel dat je geen omkijken hebt naar het onderhoud van kunstgras in de tuin. Eenmaal gelegd is gelegd (en ook dit kun je door de echte professional laten doen) en daarna heb je er nooit meer enig omkijken naar. Bovendien kun je er allerlei leuke dingen mee doen, hetgeen ik aan de hand van enkele foto’s zal illustreren.

21

Eerst een indruk van hoe het er in je eigen tuin uit zou kunnen komen te zien. Niet van echt te onderscheiden, toch?

8

Dan een indruk van de talloze mogelijkheden die er met kunstgras zijn, want wie zegt dat het altijd groen moet zijn? Wie zegt dat het altijd maar in nette lijntjes moet lopen? Zoals je wel ziet is bovenstaand echt een feest voor kinderen – en zo kan het in je eigen achtertuin zijn. Heb je een patroon in je hoofd? Dan kun je dit realiseren met artificieel gras in je achtertuin.

26

Dan is er nog het gegeven dat het ook bínnen gebruikt kan worden – zoals in dit geval ter promotie van grasmaaiers. Bedenk eens wat jijzelf binnen zou kunnen doen met gras – of in welke patronen jij het gras gevormd zou willen hebben. Tal van mogelijkheden dus, dat moge duidelijk zijn!