Een huis direct verkopen 

Heb je verhuisplannen, dan is je huis direct verkopen natuurlijk het ideaalplaatje. Je huis direct verkopen is zeker tegenwoordig echter niet iets vanzelfsprekends. Het kan soms heel lang duren voor jij je woning kwijt bent en ondertussen kan het huis dat jij wilt kopen al verkocht zijn. We geven je hier tips die je huis direct verkopen mogelijk kunnen maken. 

Professionele presentatie is de investering waard

Je huis direct verkopen en snel je droomhuis betrekken. Dat is voor veel mensen het ideale plaatje natuurlijk. Om huis direct verkopen mogelijk te maken of in elk geval de kans om je woning snel van de hand te doen te vergroten, krijg je hier enkele waardevolle tips. De eerste is wellicht meteen de belangrijkste. Zorg dat je altijd een professionele presentatie van je woning laat maken. Kies dus voor een professionele fotograaf, bezuinig daar niet op. Voor dat er foto’s gemaakt worden, ruim jij je huis op en maak je schoon. En dan bedoelen we beter schoon dan je normaliter doet. Zorg ook dat de woning schoon is als er mensen komen om je woning te bekijken. 

Huis verkopen? Zet je woning voor een scherpe prijs in de markt

Wat zeker helpt als je huis direct verkopen voor jouw prioriteit heeft is te kiezen voor een scherpe prijs. De prijs heeft een grote invloed op de snelheid van verkoop. Hoe scherper de prijs is die je voor je huis vraagt, hoe groter de kans is om de woning snel van de hand te kunnen doen. Om meer online bezichtigingen te krijgen, kan een promotievideo van je woning helpen. Het is een feit dat video’s vaker bekeken worden en er meer online bezichtigingen van je woning plaatsvinden. Ook de moeite waard om om in te investeren dus. 

Breng je huis zo breed mogelijk onder de aandacht en benut ook bijvoorbeeld Marktplaats

Wat kan helpen als huis direct verkopen belangrijk is, is de zogenaamde ‘wauw factor’ creëren in je huis. Dat kun je doen door het aanbrengen van decoraties. Een dergelijke tactiek past men vaak toe in de woning programma’s op de televisie. En vaak blijken ze prima te werken. Verder is het belangrijk om je huis bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Zet je woning dus ook gewoon op Marktplaats. Zorg wel altijd dat je de woning in de enige juiste categorie neerzet.

Zorg dat het lekker ruikt in je woning als er bezichtigingen gepland staan

Krijg je mensen op bezoek die je huis komen bezichtigen, zorg dan dat het altijd lekker ruikt in je woning. Zet bijvoorbeeld een verse pot koffie vlak voor de mensen komen. De geur van koffie zal zich snel verspreiden door de ruimte en die geur valt bij iedereen in de smaak. Hetzelfde geldt overigens voor het bakken van een cake. Je huis direct verkopen is ook een kwestie van een proactieve houding aannemen. Daar hoort bijvoorbeeld het bellen van mensen bij die jouw huis hebben bezichtigd. Soms hoor je nooit meer iets van die mensen. Dat kan zomaar met iets heel kleins te maken hebben, iets dat jij als verkopende partij snel op kunt lossen. Zo kan het alsnog snel tot zaken komen.

Verkoop je woning snel en eenvoudig bij Garant Vastgoed.