Aanbevelenswaardig glas in lood

1Vandaag een tip over een recente verandering aan mijn woning, te weten de vestibule. Deze moet vroeger al prachtig glas in lood hebben gehad, maar door onkundig handelen van de vorige eigenaar was hier inmiddels helaas een schaamteloos lelijk raam in gezet. Ik besloot het huis weer in oude staat te herstellen en schakelde hét bedrijf van Nederland in me hierbij te ondersteunen.

Het goede leven

Ik vind persoonlijk dat een oude woning als die van mij best mag verwijzen naar het verleden. Zelf vind ik het bijzonder prettig als er een soort van dialoog tussen modern en ouderwets plaatsvindt en op dat terrein laat ik de dingen altijd met elkaar samensmelten. Zo ook hier, ik ben wel in de stijl gebleven die die passend is bij de omgeving, maar zoals je in onderstaande foto’s zult zien is er wel degelijk een eigen ’twist’ aan gegeven.

9

Bovenstaand de vestibule zoals deze is. Je ziet dat ik aan de jaren dertig woning niet veel heb veranderd, tot aan de lampen, de deurklinken en de tegels aan toe heb ik hier in de gang getracht te verwijzen naar het verleden. In de woonkamer zelf heb ik bijvoorbeeld de ornamenten aan het plafond ook gehouden zoals die zijn, en voor de omlijstingen van ramen en deuren geldt hetzelfde. Mijn smaak is echter vrij divers en zodoende komt het dat ik in de meubels zelf wél echt het contrast opzoek.

10

Het leuke is ook dat het glas in loodraam dan misschien zeer oud mag lijken, maar er stiekem iets heel ingenieus in verborgen zit, zoals te zien op de afbeelding hierboven. Ik ben groot fan van Griekse sagen en mythes en hier zie je een vrouwelijke interpretatie van Dionysos afgebeeld, de god van de wijn. Dus, bij dezen, proost op het goede leven!