Hoe kun je stopcontacten en kabels verbergen?

Stopcontacten, we hebben ze nodig maar zien ze liever niet altijd. Vind jij ook dat jouw perfecte interieur wordt verpest door lelijke stopcontacten en kabels? Dit probleem kan voorkomen op elke kamer. We hebben namelijk ook veel elektrische apparaten in huis. Desondanks kunnen stopcontacten soms op lastige plekken zitten. Lage stopcontacten kunnen zelfs gevaarlijk zijn wanneer je jonge kinderen hebt. Lees daarom verder voor onze tips. We hebben gekeken naar een paar leuke manieren om stopcontacten te verbergen. Deze ideeën zijn makkelijk uit te voeren en kan dus door iedereen gedaan worden.

Verberg kabels met een kabelgoot

Sommige kabels kun je netjes verbergen, denk aan TV kabels in een TV meubel. Maar op andere plekken lukt het niet altijd met een meubelstuk. Een kabelgoot kan een oplossing zijn. Zo’n kabelgoot kun je onder een bureau hangen of netjes tegen de muur verwerken. Voor de zekerheid kun je ook tie wraps gebruiken om kabels aan elkaar vast te binden.

Stekkerdoos met een stekkerbox

Iedereen maakt gebruik van verlengsnoeren en stekkerdozen. Die zijn ook niet moeders mooiste, maar het extra bereik maakt ze erg fijn. Gelukkig hebben we ook hier een oplossing voor gevonden, namelijk: stekkerboxen. Dat is een doos die gemaakt is om een stekkerdoos in op te bergen. Je kunt ze in veel verschillende kleuren en materialen krijgen. Dus je kunt vast eentje vinden die perfect past bij jouw interieur.

Creatief stopcontacten verbergen

Stopcontacten kun je op verschillende manieren verbergen. Voor lage stopcontacten kun bijvoorbeeld speciale schuifluiken ervoor plaatsen. Zo kun je houten schuifluiken combineren met je houten interieur! Ook kun je op de markt speciale stopcontact kastjes vinden. Of maak er een multifunctioneel kastje van waar je jouw sleutels op kunt leggen voor een stopcontact die een middelhoogte heeft. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Als dat toch teveel werk is kun je er altijd nog voor kiezen om een decal (sticker) overheen/omheen te plakken. Zo kun je de boel toch nog opleuken. 

Op de website van https://nlshop.se.com/ kun je een groot aanbod vinden van stopcontacten. Misschien vind je wel een stopcontact die je niet hoeft te verbergen.

Ben jij geïnspireerd of heb je zelf andere ideeën? Laat het ons vooral weten in een reactie.