Rozen: koningin onder de bloemen

Rozen zijn voor vele mensen de meest bekende bloemen ter wereld. Geen enkele soort bloemen spreekt zo tot de verbeelding als de rozen en geen enkele soort bloemen draagt zoveel symboliek met zich mee als deze bijzondere en mooie soort bloemen. Het maakt niet uit waar ter wereld je komt, overal heeft de roos dezelfde betekenis. Deze bloemen zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de liefde. Deze bloemen zijn dan ook razend populair om als blijk van grote liefde te geven aan een partner of zelfs aan een stiekeme liefde. Misschien ben jij ook wel ontzettend verliefd op iemand en wil je die persoon graag laten weten hoe je je voelt door middel van het geven van een prachtige bos rozen! In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over deze bijzondere bloemen! 

De symboliek van rozen

Zoals iedereen weet is de roos onlosmakelijk verbonden met de liefde. Bijna iedereen weet dit, maar wat veel mensen misschien niet weten is waar de symboliek, de verbondenheid van de roos met de liefde, vandaan komt. Er zijn hier een aantal zaken die een rol spelen. Allereerst is de mens er al sinds jaar en dag van overtuigd dat de roos de mooiste bloem van allemaal is. Het uiterlijk maar ook de heerlijke geur van de roos maken het onze collectieve favoriete bloem. Een wat voor bloem past er nou beter bij de liefde dan de bloem die wij het allermeest liefhebben? Een tweede uitleg vinden we in de hartvormige blaadjes van de roos. En natuurlijk de vuurrode kleur die onlosmakelijk verbonden is met passie en liefde. Maar er is nog meer, zo hebben rozen natuurlijk ook doorns, die ons helpen herinneren aan het feit dat de liefde een pad is dat zo nu en dan ook pijnlijk kan zijn. 

Een roos voor speciale gelegenheden

Rozen worden vaak aangeboden aan een geliefde op speciale gelegenheden. De mens heeft wel voor haast elke gelegenheid de gewoonte om een bos bloemen in te zetten als blijk van waardering, medeleven of felicitatie, maar deze bloemen worden speciaal ingezet op gelegenheden waarop we de liefde vieren.

Valentijnsdag 

Geen dag in het jaar waarop zoveel rozen worden gegeven als op Valentijnsdag. Traditiegetrouw vieren we op deze 14e dag van februari de liefde en zetten we die ene bijzondere persoon in ons leven in het zonnetje. En dat doen we massaal door een bos rozen aan te bieden. Op deze dag in het jaar zijn de rozen daadwerkelijk niet aan te slepen en als je er niet op tijd bij bent loop je een goede kans van de bloemist te horen te krijgen dat je het volgend jaar weer opnieuw kan proberen omdat alle bloemen uitverkocht zijn! 

Bruiloften 

Ook op bruiloften zetten we traditiegetrouw graag rozen in om dit feest van de liefde op te fleuren. Bij bruiloften is de traditionele kleur natuurlijk wit, waardoor we graag witte rozen in grote getalen of op een kleine maar subtiele wijze inzetten om op deze bijzondere dag de liefde te vieren. Wist je dat de witte roos de betekenis van echte liefde en puurheid heeft?