Periodieke dakinspectie verlengt de levensduur van je dak

Hoe je de levensduur van je dak verlengt met periodieke dakinspectie

Het dak van je woning beschermt je tegen wind, regen, felle zon en andere weersomstandigheden. Daarom is het van groot belang dat je dak in goede staat is en blijft. Dat kan alleen door je dak regelmatig te laten onderhouden. Goed en regelmatig onderhoud voorkomt dat je dak beschadigd raakt en verlengt zo de levensduur van het dak. Wij raden je daarom periodieke dakinspectie aan. Wat dit is en hoe het je kan helpen, dat lees je in dit blog.

Wat is een dakinspectie?

Als je een dakinspectie laat uitvoeren, wordt je gehele pannendak nagekeken, van de dakgoot tot en met schoorsteen. Op deze manier kan in kaart worden gebracht wat de huidige staat van het pannendak is. Heb je gebarsten dakpannen? Of blijkt dat de panlatten beginnen te rotten of dat er scheuren in ontstaan? Dan zal een dakreparatie nodig zijn. Door regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren, kun je grotere problemen voorkomen. Niemand zit er natuurlijk op te wachten als er grote onkosten aan het dak ontstaan. Daarom is voorkomen altijd beter dan genezen. En bij sommige dakdekkersbedrijven kun je een gratis dakinspectie laten uitvoeren. Dat is nog gunstiger voor je portemonnee!

Het belang van een dakinspectie

Door een dakinspectie te laten uitvoeren kunnen dus eventuele gebreken aan je dak op tijd worden opgespoord. Er kan dan ook snel wat aan gedaan worden, voordat de schade nog groter wordt. En dit is van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage aan het dak. Als deze niet op tijd wordt opgespoord, kan er in korte tijd erg veel schade aangericht worden en kost de dakreparatie nog meer geld. Dat is natuurlijk zonde. Zeker als je weet dat je dit had kunnen voorkomen. Daarom raden wij je aan regelmatig een dakdekker te laten langskomen voor een dakinspectie. Wellicht ook interessant: Isolatie subsidie aanvragen: dit moet je weten!