Kies een goed kussen om op te slapen

hoofdkussen

Iedereen heeft een andere houding tijdens het slapen, het is daarom ook nodig dat verschillende houdingen ook te maken krijgen met een ander soort hoofdkussen. Iemand die op zijn buik slaapt heeft een ander kussen nodig dan een rugslaper, zo is er voor iedereen wel een geschikt kussen bij Smulders Textiel in het assortiment. Ook de vullingen zijn verschillend, net als bij een dekbed heb je dons, wol, synthetisch en andere vullingen. Iedere vulling heeft andere eigenschappen, het is een persoonlijke keuze wat je goed of lekker vind liggen.

hoofdkussen

Wat voor kussen is geschikt?

Je vraagt je vast af wat voor hoofdkussen geschikt is voor jou, je hebt zoveel keuze in het assortiment dat je wel wat tips kunt gebruiken. Slaap je op je buik dan heb je geen hoog kussen nodig, een dun kussen is dan al voldoende om geen last van je nek te krijgen. Slaap je op je rug dan heb je een hoger kussen nodig, dit om de nek goed te kunnen ontlasten. Ben je iemand die op zijn zij slaapt, zal je een hoger en dikker kussen nodig hebben om de goede ondersteuning te krijgen.

Stevig of zacht kussen

Het is helemaal persoonlijk of je een zacht of stevig hoofdkussen wilt om op te slapen, het is verstandig rekening te houden met je gewicht en de manier waarop je slaapt. De combinatie met het matras moet ook kloppen, is je matras stevig dan is het niet aan te raden een kussen te nemen die heel erg zacht is. Op deze manier zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop van een kussen.