Je gaat verhuizen: wat moet je weten? 

verhuis-gids.nl

Als je gaat verhuizen zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Vaak moeten er zo veel dingen gedaan worden dat je door de bomen het bos niet ziet. Lees hier alles wat je moet weten voor je gaat verhuizen! 

De administratieve zaken regelen

Vaak wordt verhuizen gezien als inpakken en wegwezen, maar er zijn ook heel veel administratieve en fiscale zaken die geregeld moeten worden. Fiscale zaken zijn alle zaken die te maken hebben met de belasting. Andere punten die geregeld moeten worden zijn…

  • het doorgeven van je nieuwe adres. Gelukkig hoef je niet je nieuwe adres door te geven aan de gemeente, dit gaat over het algemeen automatisch, maar er zijn wel andere bedrijven en instanties die hier belang bij hebben. 
  • het inschrijven bij een nieuwe tandarts, dokter en in sommige gevallen gemeente. Je wilt niet nog je moeten inschrijven op het moment dat er echt iets aan de hand is. 
  • het afsluiten van contracten voor gas, elektriciteit en licht. Maar ook de contracten van je televisie en internet moet je niet vergeten! 

Een manier waarop je dit kan onthouden is door het maken van een to-do list. Op deze manier weet je precies wanneer je wat moet afsluiten en sta je in je nieuwe woning niet voor verrassingen.  

verhuis-gids.nl

Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inschakelen? 

Je kunt ervoor kiezen om de verhuizing volledig zelf uit te voeren. In dit geval is het handig om vrienden en familie op te trommelen om jou te komen helpen. Dan hoef je niet alleen met de zware meubels te slepen. Een andere mogelijkheid is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij kunnen je helpen met inpakken, vervoeren, monteren en demonteren en met het schoonmaken van de woning. Voor meer informatie over verhuisbedrijven kun je terecht op verhuis-gids.nl. 

Een ander voordeel van een verhuisbedrijf is dat ze vaak toegang hebben tot een verhuislift. Woon je op de tweede verdieping, of staan daar zware meubels of apparaten die niet met de trap naar beneden kunnen? Dan kan een verhuislift de perfecte oplossing zijn. Je hoeft niet altijd beide in te huren. Je kunt ook een verhuislift huren en de rest van de verhuizing zelf doen!