Ga voor een chique look met gevlinderde betonvloer 

gevlinderde betonvloer

Misschien droom je er al jaren van: een gevlinderde betonvloer! Voorheen werd een gevlinderde betonvloer vooral aangebracht in industriehallen, maar tegenwoordig zie je ze overal terug. Dit type vloer ziet er namelijk prachtig uit in iedere woning en is daarbij gemaakt van natuurlijke materialen. Dit zorgt voor een warme en rustgevende uitstraling. Daarbij valt het mooi te combineren met kamerplanten en meubels in aardetinten. Daarbij is het zo dat je in dit type vloer ook vloerverwarming kunt aanbrengen. De warme uitstraling slaat dus niet alleen op de figuurlijke betekenis van het woord. Klinkt goed, toch?  

gevlinderde betonvloer

Wat is epoxy en wat kun je ermee? 

Een gevlinderde betonvloer, is een betonvloer die wordt afgewerkt met een vlindermachine. Deze machine wordt ook wel een troffelmachine genoemd. Kenmerkend voor de gevlinderde betonvloer, is dat deze een gladde structuur heeft. Deze structuur wordt behaald door het bewerken van de vloer met de eerder genoemde machine. Dat bewerkingsproces wordt vlinderen genoemd. Tijdens het proces wordt de bovenste laag van de betonvloer geschuurd. Vervolgens wordt er een slijtvast materiaal over de gehele vloer gestrooid en wordt dit met de vlindermachine in de vloer gedraaid. Na deze behandeling is de vloer steviger. Dat komt doordat na het vlinderen een dichtere structuur heeft gekregen. 

Betonvloer bij jou in huis

Een gevlinderde betonvloer is glad. Dat maakt dat deze vriendelijk is in het onderhoud. Het schoonmaken is namelijk een eenvoudige klus. Omdat het gaat om een vlak oppervlak, hoef je je geen zorgen te maken dat er stof of andere dingetjes tussen naden blijven zitten. Bij beton denk je waarschijnlijk aan sombere grijze kleuren, maar je kunt ook voor een kleur naar keuze gaan. Misschien wil jij wel een trend zetten met een blauwe vloer, of ga je voor een wat warmere aarde tint. Dat kan allemaal, maar jij moet wel actie ondernemen. Dus waar wacht je nog op? Maak meteen een afspraak!