Een nieuwe trap? Kies voor een Oud Hollandse traptrede

Ben jij bezig met een flinke make-over van je woning? Dan is het helemaal niet zo’n heel gek idee om ook direct je trap mee te nemen. Onze trap heeft immers toch dagelijks het nodige te verduren. Logisch dat ook je trap dus wel eens toe is aan vervanging of een flinke opknapbeurt. Ondanks het feit dat je niet direct aan een trap denkt, is de trap toch wel degelijk prominent aanwezig. Helemaal wanneer je trap naar de 1e verdieping prominent in de woonkamer aanwezig is, is dit natuurlijk de perfecte manier om je huis wat extra sfeer te geven. Je kunt je wel voorstellen, dat een prachtige stijlvolle trap met oud Hollandse traptrede natuurlijk vele malen mooier staat, dan wanneer je traptreden zijn versleten. Kortom, tijd voor iets anders dus!

Bepaal welke mogelijkheden er zijn

Wanneer jij aan de slag wilt met het renoveren of vernieuwen van je trap, dan heb je natuurlijk verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om je trap door middel van tapijt te bekleden. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren, maar ook verschillende patronen. Vind je dit niets, dan is PVC ook een goede oplossing PVC is kras en stootvast en daarmee vooral voor een trap een goede keuze. Wil je het met een beperkt budget doen, dan is het overschilderen natuurlijk ook een optie, maar of dit helemaal is wat je zoekt, dat valt nog maar te bezien. De laatste optie en dat is voor velen de meest gekozen optie, dat is het gebruik van overzettreden. Hierbij moet je denken aan een oude Hollandse traptrede of tal van andere mogelijkheden.

Zelf aan de slag

Wil jij graag zelf aan de slag met je trap, dan is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Vooral wanneer je wilt dat het strak en netjes gebeurt, is het wellicht verstandiger om het uit te besteden aan een expert. Een stoffen trap is immers een beste klus. De tredes dienen extra gelijk te worden afgesneden, aangezien je anders te maken krijgt met verschillende maten. Iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Wil je toch zelf aan de slag, dan zijn dit te mogelijkheden om zelf de oud Hollandse traptrede te plaatsen.

Wat heb je allemaal nodig?

Wil jij zelf aan de slag met het plaatsen van overzettreden. Dan is het goed om exact te weten wat je moet doen. Het grote voordeel van overzettreden, is dat je hier relatief eenvoudig zelf mee aan de slag kunt. Je hoeft immers niet je hele trap te vervangen. Allereerst is het zaak te bepalen welk type overzettreden jij graag wilt.

Schuren van de trap

De eerste stap is het schuren van de trap. Dit doe je zodat je de overzettreden straks goed kunt verlijmen met de ondergrond. Heb je dit gedaan, dan is het zaak om verder te gaan met de vervolgstap.

Meet de traptreden op

Tijd om aan de slag te gaan met het echte werk. Nadat je de trap hebt geschuurd, is het tijd om de traptreden op te meten. Je moet immers wel weten hoe groot ze moeten zijn. Heb je dit gedaan, dan kun je ze op maat zagen. Vervolgens lijm je de traptreden vast en je trap is klaar!