Een bistro tuinset is bijna overal toepasbaar

bistro tuinset

Een bistroset biedt ten opzichte van andere tuinmeubelen meerdere toepassingsmogelijkheden. Ten eerste neemt een bistro tuinset veel minder ruimte in beslag en doordat ze verkrijgbaar zijn in diverse materiaalsoorten kun je ze zo licht uitgevoerd krijgen als jezelf wilt. Het zorgt net voor dat extra tikkeltje romantiek op dat plekje in de tuin of op terras om de juiste sfeer te creëren.

bistro tuinset

Een bistroset geef je de mogelijkheid om van een kleine of een grote buitenruimte en zelfs van een saaie binnenplaats het perfecte plekje te maken. Het is makkelijk te verplaatsen, doordat elke bistro tuinset verkrijgbaar is in materialen die hun eigen kwaliteiten hebben, zoals:  • Hout ‒ Een houten bistro set geeft je tuin of balkon een vormgeving dat luxe en authenticiteit uitstraalt. Bijkomstig voordeel is dat meubelen van hout in de zon nooit zo warm zullen worden als bijvoorbeeld buitenmeubelen die van metaal zijn. Daar tegenover staat weer dat ze wat meer onderhoud vergen dan andere materialen.


  • Poly rotan ‒ Bestaat uit een gevlochten synthetisch materiaal in vele soorten, maten en kleuren. Het geeft een bistroset net die moderne look waardoor de tuin zich laat onderscheiden van anderen. Een van de voordelen van dit soort gevlochten bistrosets is dat ze weinig onderhoud vragen. Borstel met een lauw sopje erover en het is klaar voor gebruik. Poly rotan is waterafstotend, waardoor je het in elke weersomstandigheid buiten kunt laten staan.


  • Metaal ‒ Tuin bistrosets die van metaal zijn hebben meestal een elegante lijn, waardoor het iets klassieks heeft. Een van de grootste voordelen van metaal is, dat het geen tijdrovende bezigheid is om ze schoon te maken. Wanneer een tuinset gepoedercoat, mat of glanzend zijn gespoten biedt ze een schitterend contrast met de tuin als deze in volle bloei staat. En mocht het weer plotseling omslaan, dan hoef je niet bang te zijn dat de set door de tuin vliegt op een winderige zomerdag.

Bistrosets heb je in omvangrijke ontwerpen met grote stoelen om het hele jaar door in je tuin te laten staan. Dit alles afhankelijk aan iemands persoonlijke voorkeur, moet de set binnenshuis kunnen worden opgeslagen, dan zijn opvouwbare ontwerpen daarentegen veelzijdiger. Er is zoveel meer te maken van een balkon, tuinomgeving of een binnenruimte door het optimaal te benutten met bistroset.