De badkamer

infrarood kachel badkamer

Verwarming in je badkamer is onmisbaar. Je staat toch in je blootje in de badkamer, dus moet de ruimte warm zijn. Bovendien wordt door het douchen de ruimte vochtig. Door verwarming trek je het vocht er beter uit en krijg je geen schimmels en andere ellende.

Een moderne manier van verwarmen is een infrarood verwarming. Maar wat is dat nou precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel lees je het!

Wat is infrarood verwarming?

Een infrarood kachel in de badkamer is een verwarming die werkt met stralingswarmte. De infrarode warmtestralen, die overigens niet schadelijk zijn, stralen hun warmte de badkamer in. Vervolgens slaan de meubels, wanden en vloeren deze warmte op en geven deze later weer af aan de lucht. Eigenlijk net als de stralingswarmte van de zon.

infrarood kachel badkamer

Voordelen van een infrarood kachel in de badkamer

Het hebben van een infrarood kachel badkamer kent diverse voordelen:

  • Bij de ouderwetse verwarming heb je convectie. De radiator verwarmt de lucht die vervolgens opstijgt en neerslaat op de radiator. Hierdoor komt een luchtstroom op gang die zaken als schimmel en huisstofmijt meenemen. Infrarood verwarming geeft een gelijkmatige warmte af aan de omgeving, zonder convectie.
  • Infrarood verwarming geeft weinig energieverbruik. De omgeving neemt de warmte op, waardoor de lucht minder verwarmt hoeft te worden.
  • De installatie is simpel, met een eenvoudig ophangsysteem. Er hoeven geen gas- en waterleidingen aangelegd te worden.
  • Infrarood verwarming wordt aangestuurd door een draadloze thermostaat. Met een afstandsbediening zijn de panelen apart van elkaar te bedienen.
  • De infrarood panelen hebben een moderne afwerking en uitstraling. Er zijn verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld glas, keramiek, aluminium, met of zonder afbeelding en ga zo maar door.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van infrarood verwarming, kijk dan even op Internet.